zondag 26 januari 2014

FLORET PRET

En na een drukke januari maand waarin er weinig gevist kon worden kon ik vandaag lekker naar de waterkant. We zouden vandaag  eigenlijk met zijn vieren gaan vissen  Peter,Yuki, Danny en ik.  Peter en Danny konden helaas toch niet door andere bezigheden waardoor ze geen hele dag konden vissen. Zij besloten samen in de middag even te gaan vissen in hun eigen omgeving. Yuki komt wel en is hier al om even over achten. Koffie en gezellig bijkletsen en de geheel door John Schreiner gereviseerde  geel glas floret bewonderen. Wat een plaatje deze floret,als nieuw. Een oude geel glas floret heb ik niet maar wel een nieuwe retro. Zeker ook een heerlijke hengel. We besluiten lekker met deze hengeltjes te gaan vissen. We hebben speciaal voor deze hengeltjes  bunnybug spinnertjes gemaakt. Spinnertjes met een bladmaat van 18 tot 21 mm. Perfect te vissen op de drie grammers. Het grote voordeel is dat je dit soort spinnertjes tergend langzaam kan vissen en dat ze door de streamer spinner combinatie groter lijken en veel meer actie hebben dan gewone spinnertjes.

We besluiten te gaan vissen onder de rook van Rotterdam,een plek waar ik vaak langs fiets als ik naar mijn werk ga. Gevist heb ik er nog nooit,maar het water ziet er prachtig uit. Regelmatig zie ik er ook mensen vissen als ik langs fietst. het is vanochtend lekker,niet koud en weinig wind en een beetje bewolking. Ideaal snoekweer zou je zeggen. Maar dat de snoek daar duidelijk anders over dacht ,konden we aan het einde van de dag wel zeggen. En niet alleen hier. Ook Peter en Danny hebben vandaag alles uit de kast moeten halen om een visje te vangen.

Nadat we de hengeltjes hebben opgetuigd gaan we lekker van start. Eerst  worden de kleine slootjes afgevist,maar zonder resultaat. Hier lijken ze wel verdwenen. Maar het maak niets uit. We staan samen te genieten,heerlijk zo lekker aan de waterkant met de floret. Nadat we secuur de kleine watertjes hebben afgevist verkassen we naar een oude singel. Hier duurt het niet lang of yuki krijg een aanbeet van een snoekje. ondanks dat hij niet groot is geeft hij mooi sport op de oude floret.

En na een mooie dril kon de kleine krokko gepakt worden en was de eerste snoek van vandaag een feit.

 Nadat de kleine rover was onthaakt en bewonderd ging hij snel terug zijn eigen omgeving in.

Lekker kletsend en genietend maken we worp naar worp en spinnen onze kleine spinnertjes naar binnen. heerlijk snorrend op de hengeltop.

Een stuk verder legt yuki mijn uit dat hij de bunny nadat deze tegen de overkant is uitgeworpen hij hem laat vallen optik en weer laat vallen. Dit om iets langer op een plek te kunnen blijven met het spinnertje. Na een van de volgende worpen probeer ik het eens voor mijn voeten om eens te zien wat het effect is. Mooi glijd het streamertje naar beneden,het blaadje volgend. D.......Voordat het spinnertje de bodem bereikt schuift er vanuit het niets een krokko over het spinnertje. een kort tikje en de haak is gezet. De krokko draaid en schiet naar het midden. de floret buigt in een diepe bocht. Het penn molentje moet de slip inzetten zzzzzzz. Wat een heerlijk geluid. Een net hebben we niet mee genomen. Die van mij stond nog thuis en die van Yuki lag in de wagen. Rustig dril ik de snoek, die nog diverse malen door de slip heen gaat voor hij zich overgeef. Nadat hij zich heeft overgegeven pakt Yuki de snoek. het is een dikke 70 er. Heerlijk en dat op een drie grams spinhengeltje met 14/00 nylon. Yuki vist zelfs met 12/00 nylon op zijn floretje.

Na deze mooie krokko vissen we verder. Niet veel later is het weer raak. Ik zie een mooie snoek mijn spinnertje missen.   Daarna zie ik hem niet meer en rustig draai ik verder. Yuki die aan de andere kant van mij staat zie hem nog wel.  En hij ziet de snoek nog twee keer duiken naar de spinner. Nu is het raak roept hij. En meteen kromt de floret zich. Een mooie snoek van een centimeter of 50 heeft zich meester gemaakt van het spinnertje. Na een korte dril lost hij. Het maak mij niets uit ik heb hem gezien en gevoelt. Yuki heeft hem ook achter het spinnertje zien jagen Dat zijn super momenten. Dat je het visuele aspect samen kan delen met je maatje. Rustig vissen we verder.                                                                                                                                     
Twee keer kom ik nog vast te zitten met het spinnertje. De tweede keer hebben we met een tak een hele fiets uit het water gevist. iets wat voor de omwonende een hilarisch gezicht moet zijn geweest. Twee volwassen kerels hengelend met een tak en dan een fiets vangen.  Maar het lukt we krijgen hem los. Niet veel later kom ik vast te zitten onder een brug.  En dan moet ik er echt aan geloven,kwijt.  Balen en alles op nieuw optuigen. Het is dan inmiddels al dik middag. We komen nog drie collega vissers tegen. Zij hebben in de hele dag een missertje gehad en verder niets gezien.  Bizar zij viste met groot aas en wij met mini spinners. Verbaasd waren ze wel dat wij aan dergelijk materiaal wel  hadden gevangen. Vol ongeloof lopen ze verder. Wij  besluiten terug naar de auto te lopen. Yuki krijg nog een flinke aanbeet van een mooie krokko. Helaas lost  hij ook. Hij wilde nog wel tweemaal  achter zijn minispinnertje aanzwemmen, maar bijten deed hij niet meer. We besluiten terug te gaan naar Schiedam. Hier vissen we nog even kort. Een ijskoude wind trekt aan en het begint te regenen. We besluiten richting huis te gaan voor een warme kop koffie .Thuis gekomen  nemen we de dag nog eens door. Een heerlijke dag. Een dag ook waar echt gewerkt moest worden voor een visje .                                                                                                                   
Een dag waarin weer eens duidelijk werd dat je met hele lichte hengeltjes zoals de floret en met mini spinnertjes goed vis te vangen is. En dat op een verschrikkelijk leuke manier   
 


Yuki , het was een hele leuke dag die gaan we gauw overdoen en hopelijk kunnen we dan ook met Peter en Danny aan de waterkant staan.                                                                                                                 
                                                                                                                    


2 opmerkingen:

 1. Toppie mannen! Echt jammer dat wij er niet bij konden zijn gisteren. :-( Volgende keer beter!!!

  Groeten,
  Peter
  Enne groeten aan jullie kleine (visser) mannen - die heb ik gisteren gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He John, leuk verslag, leuke vangst en erg mooie hengeltjes hoor. Geweldig om daar mee te vissen. Ze voelen zo nietig aan langs een groot stuk water. Je denkt, hoe kan ik hier nu iets mee vangen. Maar je vangt juist vaak meer dan anderen.

  Groeten
  Hans, Stellendam

  BeantwoordenVerwijderen