woensdag 12 februari 2014

maandagochtend


Het is maandag 10 februari vroeg in de morgen. Vandaag heb ik een avonddienst. Hier in huize van Gameren is het al vroeg druk. De kleine mannen en grote zus  moeten vroeg naar school . Ook mijn vrouw heeft vanochtend bezigheden buiten huis. Het is door allerlei drukte al weer een tijdje geleden dat ik aan de waterkant kon zijn . Voor het weekend een nieuwe molen aangeschaft een mooie Penn molen. Het weekend had ik deze al vol gespoeld met 18/00 nylon. De 430SSG Penn past perfect onder mijn 8 en 10 grams spinhengels. Ik heb van dit type al een kleinere waarmee ik naar volle tevredenheid vist. Wat een super slips hebben deze molens. Omdat er toch niemand thuis is en er geen andere dingen geregeld moeten worden vraagt mij vrouw wat ik ga doen. Eigenlijk wilde ik het liefst gaan vissen. Maar veel tijd zou ik niet hebben voor ik naar mijn werk zou moeten. Maar mijn vrouw hakt uiteindelijk de knoop door. Ga toch lekker even een uurtje. En ja waarom niet eigenlijk.
Ik besluit met mijn 8 grammer te gaan vissen met daaronder de nieuwe Penn molen. Veel kunstaas wil ik ook niet meenemen. Ik besluit wat 45 mm terrible spinnertjes mee te nemen.

De spinnertjes doe ik in een mapje en steek deze bij mij. Even de hengel optuigen en dan vlug naar de waterkant. Het is nog vrij vroeg als ik bij een singeltje vlak bij huis kom. Ik sta op een brug het water te bekijken. Gekleurd door de regen van de afgelopen dagen,maar toch niet te dicht. Ik werp vanaf de brug de spinner weg door de midden van het water. De terrible 45 mm valt in het water en begint te draaien. Direct,waar hij vandaan kwam weet ik nog niet, een snoek jagend achter de net opgestarte terrible. Een waaier van speltaas schiet alle kanten op. Mooi om te zien, verwaring bij de snoek. Deze weet even niet wat hij nu moet pakken. En als hij dan besluit de terrible te pakken mist hij deze op een haar na. Zo dan dacht ik,dat had ik even niet verwacht.En ik besluit van de brug af naar de oever te gaan. Ik vind het eigelijk nooit fijn een snoek vangen vanaf een brug. Vaak verspeel je ze door dat je hoog staat en de snoek hierdoor makkelijk de haak kan lossen.

Mijn 8 grammer.


Beneden aan de waterkant gekomen maak ik worp na worp. Geen snoek meer te bekennen. Ik besluit toch nog een keer een verre worp schuin naar de overkant te maken. De terrible start en dan..toch. Vol overgave stort de snoek zich op het eerder gemiste stukje kunstaas. De hengel kromt de snoek trek hem hellemaal door tiktiktik... heerlijk de slip van de Penn doet zijn werk en hoe. Elke run van de snoek waarbij de hengel maximaal krom gaat komt hij in aktie. De snoek blijft gaan en geeft zich niet makkelijk gewonnen. Uiteindelijk moet hij zijn meerde erkennen in de Fairplay hengel met Penn molen.
De eerste maandag ochtend snoek is een feit. Echt genieten.Nadat de snoek is terug gezet loop ik verder. Genietend van het spinnen met deze combinatie. Ook de terrible is goed voelbaar op de acht grammer. Wat blijven het toch toppers die 45 mm terrible spinners.

Dan is het is inmiddels al weer tijd om richting huis te gaan om alles klaar te gaan maken voor het werk. Nog even wil ik een kommetje afvissen en dan is het genoeg  voor vandaag dacht ik nog. De laatste worp plaats ik  direct onder een wilg aan de overkant van het kommetje. Op het moment dat de terrible spinner het water raakt word deze direct vol gepakt door een snoek. De hengel kromt en de snoek haakt zichzelf. Na een mooie dril komt ook deze snoek aan de kant.
Even vlug een foto en dan terug in zijn kommetje. Met een rechte streep trekkend door het water zwemt de snoek terug naar de wilg aan de overkant. Hiermee eindigd ook mijn vis sessie en is het tijd om naar huis te gaan. Maar met dit maandagochtend gevoel kan ik me geen betere voorstellen.

7 opmerkingen:

 1. Oud of nieuw, wat zijn het toch mooie hengels John. Een goed begin van de week!

  Gr,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Peter zo is het maar net het blijf super gaaf . MVG john.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig materiaal John! Een genot om mee te vissen. Leuk verhaal ook.
  Groeten van Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ton dank je wel,misschien binnenkort eens een visdag hier? Mogelijk dat raymond dan ook mee kan die woont bijna bij mij om de hoek zou leuk zijn. MVG john.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo John,
  Weer een goed verhaal en mooie prentjes ! Laat het ijs maar wegblijven.
  Tot snel !
  Raymond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo raymond winter gaat er niet meer van komen als ik de weermannen mag geloven. Dus maar eens heel snel een dag gaan plannen om even te gaan vissen denk ik. MVG John.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo John, lijkt me erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen