zondag 15 juni 2014

Vaderdag 2014


Vaderdag 2014, heel vroeg in de ochtend,ik weet niet eens meer hoe vroeg het was werd ik wakker gemaakt. Mijn ogen zaten nog dicht geplakt. Naast bed stonden twee kleine mannen te stuiteren om hun Vaderdag cadeautje te geven. Cadeautjes waar ze lang op hebben zitten knutselen en die dan ook nog eens geheim moesten blijven. School lokalen waren de laatste weken taboe voor vaders. Want er werd in het diepste geheim gewerkt. En dan na alle inspanning de spanning, pap wakker maken en eindelijk de cadeautjes geven. Van onze dochter kreeg ik een mooi oranje shirt waar na verluidt buiten de voetbal van het Nederlands elftal ook gewoon in gevist kan en mag worden. beide mannen hadden super leuke knutsels gemaakt. Wat is dat toch gaaf om zo in het zonnetje gezet te worden. Ook van mijn vrouw kreeg ik een mooi cadeau een penhengel om te vissen op karper. Wel is waar een moderne stok,maar wel een om zwaarder mee te vissen in begroeid water. Ik kan wel zeggen dat ik enorm verwend ben vandaag.


Om  even voor tien uur wil de jongste er even uit om te vissen. Hij bleef  zeuren,waarop mijn vrouw aangaf even een uurtje met hem te gaan vissen. Aan hem gevraagd waarop hij wilde vissen. Snoek was het antwoord en met je nieuwe split die beebee. Daar mee bedoelde hij op mijn bb1 splitcane welke ik voor mijn verjaardag heb mogen krijgen van vrouw en kinderen. Een prachtige hengel gebouwd door Eric Terluin van Flevocane.

Zo gezegd zo gedaan de hengel opgetuigd en alle verdere benodigdheden in mijn vest gestopt en vlug naar  de waterkant. Een klein uurtje hadden we maar. En daarom wilde ik niet te veel tijd verspijkeren aan een stuk lopen. Na samen even in een dicht begroeid vijvertje te hebben geharkt haakte we een kleine baars. Hellemaal geweldig vond hij het. Of hij hem mocht terug zetten. Nou zo geschiedde.netjes zette hij de baars terug.

Pap zijn de snoeken op vakantie vroeg hij.  Ik vroeg hem waarom? Nou gewoon ik wil er een vast houden en terug zetten. Ik gaf hem aan dat dat wel zou kunnen maar gezien de begroeiing in het water het niet mee zou vallen om er een spinnertje in uit te laten. Tja en als je spinner niet door het water gehaald kan worden dan vang je dus ook niets. 

Zullen we daar even Pap en hij wees naar een heel smal slootje. Het zag er wel minder begroeid uit maar veel hoop er iets te vangen had ik niet. Ik zag dat inmiddels dat we ook aan onze tijds limiet kwamen. Vlug dan zei ik tegen hem. En zo liepen we naar het kleine slootje. Een worp en een tik op de split. Een baars???? Mis. Nog een worp. RAAK , geen baars maar een mooi snoekje was over de sanborn heen geschoven. Het kleine mannetje stond te springen van opwinding naast me.  Geef me je net pap zei  hij met een hoog stemmetje. En zo gebeurde het dat we samen de snoek schepte. Geweldig zo een klein enthousiast mannetje springend naast de snoek.  


Pap mag ik hem vast houden? Durf je dat vroeg ik hem. Tuurlijk pap en ik doe hem ook terug in het water. Voorzichtig liet ik hem de snoek vast houden. Daar stond hij dan met een samen gevangen snoek zo trots als een pauw. Na de foto's zette hij de kleine rover netjes terug in zijn vertrouwde omgeving.
Samen liepen we naar huis na kletsend over de grote snoek die we samen mochten vangen.
 Ik prijs mij zielsgelukkig met mijn gezin. Ze hebben mij behoorlijk verwend vandaag. Met zijn allen werd het onvergetelijke dag. Bedankt heren en dametjes.

4 opmerkingen:

 1. Leuk verslag John.
  Het is fijn om vader te zijn. Dat merk je extra met een dag als Vaderdag. De cadeautjes die de kinderen zelf maken, vind ik altijd het leukst.
  Groeten van Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Broer dank je wel het gaat wat worden met die mannen :-)

  Het is een hele mooie ervaring he Ton en inderdaad het zijn juist die cadeau's die het leukst zijn en doen je smelten. Ben je nog wezen karperen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag John, ik ben nog een paar keer kort (ongeveer 2 uur in de avonduren) wezen karperen. Alleen brasems gevangen, wel flinke, vandaag een van 57 cm, mooi donker van kleur en sterk maar daar blijft als sportvis helaas niet veel van over op een karperuitrusting. Zolang de wind uit de Noordelijke hoek komt, kan ik misschien beter met de Cobold Brasem aam de gang gaan. Ton.

  BeantwoordenVerwijderen