maandag 29 juli 2013

floret en goliath

Vanmiddag wilde de kids even naar oma samen met mam .Hierdoor was ik even in de gelegenheid om een uurtje te gaan vissen. De keuze viel op mijn floret. Gisteren avond had ik nog wat goliath spinners gemaakt voor de 5 grammer. Zou het..... als ik er een wat kleiner zou maken. Wat knipwerk en klaar is goliath voor de 3 grams Floret tenminste.......het blijf altijd afwachten de hengel bepaald. Spullen gepakt en naar de waterkant gelopen.


Voorheen bond ik de Goliath anders.Nu  maak ik hem 3 D waardoor hij meer op een vis lijkt. Een groot voordeel van een streamer spin combinatie is dat deze niet kinkt. Dat komt mede door het kleine blad. Toch meet deze combinatie zo een 12 a 13 centimeter,echt groot voor een 3 grams spinhengel.

De eerste worp met de Goliath ,super, en draaien, als een tierelier niets te zwaar dus. Perfect te vissen op de floret. Lekker genieten van een snorrend spinnertje die op de top van de floret rustig spint,heerlijk. Een poloroid bril op,dus geen last van de schittering van het water. Dit is echt genieten.

Dan gebeurd het het van uit het niets,in de midden van de singel. een goud kleurige schim maakt zich meester van de Goliath. De top van de floret kromt. Kicken, de eerste snoek op dit spinnertje, hij kon er niet van af blijven. De snoek laat zien wat hij waard is maar in de floret moet hij zijn meerdere erkennen en na een korte dril laat hij zich in het net glijden . Wat is dit gaaf.De snoek is netjes gehaakt en mag na het onthaken weer snel terug in zijn vertouwde omgeving. Voor mij is het duidelijk een prachtige spinner streamer combinatie voor de floret is geboren. Super.


Verderop word de begroeing te dik om verder te vissen met de Goliath en besluit ik om verder te vissen met de sanborn spinner. dat dit geen verkeerde keuze is blijk aan de baarzen en baarsjes die zich op dit spinnertje melden. Echt genieten dit,keer op keer een baars op de floret,dit is pas echt genieten.


 Een appie op mijn telefoon laat me weten dat de rest van het gezin weer thuis is en ik besluit ook huiswaarts te keren. Wat was dit weer genieten.
1 opmerking: