dinsdag 13 augustus 2013

speeltuin perikelen
Zaterdag was een drukke dag,van alles weer in huis halen zo een beetje einde vakantie want maandag weer beginnen. Rond twee uur was alles weer aangevuld en hadden we het huis ook weer enigszins op orde. Wat gaan we doen.... Vissen nee,  naar de speeltuin. twee kleine mannen begonnen te onderhandelen met elkaar. Gelukkig bemiddelde mamma en werd het beide. Afgesproken dat we vissend naar de speeltuin zouden gaan en vandaar weer vissend naar huis. 


Ik voor de gelegenheid mijn 20 grams hengel eens gepakt,uitgerust met een mooie penn Battle 3000 met verse nylon. Wat plugjes en mijn nieuwste creatie. Een spinner streamer combinatie die tussen de 10 en 20 grams hengels perfect vist. De kop doet wat denken aan die van een adelaar en al snel werd het de one o one(101) spinner  vernoemd naar de screaming eagle van het 101 ste airborne divisie. Met het hele circus gepakt en gezakt naar de waterkant getogen om even te vissen. Eerst met de nieuwe 101 spinner. Al snel bleek dat juist door die kop de spinner word vertraagd en dat deze spinner tergend langzaam te vissen met behoud van actie en een blad wat blijft draaien. Na hem even door het water te halen wist ik genoeg,dit word een top spinner voor de visserij tussen de 10 en 20 grams hengel.

De test 101 en twee streamers die nog voorzien gaan worden van een spinner.De kleine mannen wilde ook even draaien daardoor wisselde ik de spinner voor een mann's minus plugje. Deze blijf drijven bij stoppen met draaien en gaat niet zo diep. Een perfecte plug om de kids even mee te laten draaien. Lopend richting de speeltuin zagen we ineens een streep acht het plugje ,Beng zzzzzzz. Een snoekje had in het plugje een maaltijd gezien. Na een paar keer vol uit het water te zijn gesprongen konden we de snoek landen en netjes onthaken. Wat leuk twee over enthousiaste mannen die samen met pappa en mamma een snoek hadden gevangen.


Na deze vangst kwam het tweede deel van de missie in zicht en werd er van hartenlust gebruik gemaakt van glijbanen schommels en alles wat maar leuk is in de speeltuin.En na een leuke tijd in de speeltuin was het echt tijd om naar huis te gaan en eigenlijk al te laat om te vissen,maar dat maakte niet uit de kleine mannen hadden het enorm naar hun zin gehad,en dat is het aller belangrijkste.Geen opmerkingen:

Een reactie posten